vineri, 31 octombrie 2014

Ziua Vanatorilor de Munte, organizata de Primaria Targu Ocna

Comunicat de presă - Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

Cu privire la activitățile comemorative dedicate Zilei Vânătorului de Munte
Vineri 31 octombrie 2014, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare au participat la cea de-a IX-a ediție a manifestării, ZIUA VÂNĂTORILOR DE MUNTE' organizată de Primăria orașului stațiune Târgu Ocna și Batalionul 22 Cireșoaia' din localitatea Sfântul Gheorghe.
În cadrul programului, elevii școlii au defilat pe acordurile muzicii militare, alături de garda de onoare a  Batalionului 22 'Cireșoaia', reușind să atragă atenția și simpatia publicului din Târgu Ocna, prin tinerețea și prin ținuta lor deosebită, caracterizată prin ordine și disciplină.
Tinerii elevi au depus o coroană de flori, în memoria Batalionului de Vânători de Munte, care în primul război mondial sub comanda maiorului Virgil Bădulescu și-a demonstrat vitejia și spiritul de sacrificiu la Târgu Ocna, Cireșoaia, Coșna, Vrânceanu și Oituz. 'Corpul Vânătorilor de Munte', ca unitate de elită a armatei române a fost creat la 3 noiembrie 1916, prin transformarea Școlii Militare de Schiori București, în baza Ordinului nr. 294 a Marelui Cartier General și a fost organizat pe 3 batalioane cu 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanți. Din acea zi, în cazarmă Regimentului 4 Roșiori Cotroceni — București, au început să fie selectați viitorii vânători de munte, recrutați din întreaga armată.
Această decizie se impunea cu stringență deoarece, luptele duse de armata română în toamna anului 1916, au demonstrat  că lipsa trupelor de vânători de munte a reprezentat un serios handicap pentru obținerea succesului în luptele pe teren muntos — împădurit.
Acest eveniment comemorativ al vânătorilor de munte este un bun prilej pentru a cultiva în conștiința viitorilor agenți de penitenciare sentimentele și valorile istorice autentice ale românilor și pentru a păstra vie imaginea luptătorilor pentru credința și dreptatea neamului.

Subcomisar de penitenciare Mihaela Brăila
Purtător de cuvânt
Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocnă