luni, 24 februarie 2014

Ziua apelor murdare!

Un articol putin mai lung, in acord cu ziua.
Ziua cand se aleg sau se despart apele, pentru ca este cam tot acelasi lucru. Am avut mai ieri o mica disputa in spatiul virtual despre „acelasi lucru” rezultat, dar care se spunea ca ar fi altceva, pe care-l determina doua aspecte puse cand unul, cand altul in fata . Afirmatia de sus vine pana la noi de departe, din strafundurile istoriei, ea avand in principal o nuanta biblica. In acceptiunea populara inseamna nici mai mult nici mai putin ca se limpezesc apele sau treburile. Se alege neghina de grau, pacatosiii de oamenii cinstiti, cei curati de cei murdari, cei buni de cei rai si asa mai departe.
Am ajuns, mai ales acum, sa spun : foarte bine, sa se faca odata! Asta vor, nu au decat. Drum bun, cale batuta! Ei cu ei , noi cu noi. Iar noi suntem mai multi. Greseala lor. Fiecare judeca, si-a format o opinie. Eu doar interpretez faptele.
La rece, acum vad un perdant clar constituit. Mai vad ca el nu vede! Ori vede si se face!? O orbire totala sau partiala. A tuturora. O fi o strategie? La romani practica este istorica. A devenit o trasatura a natiei. De aia a devenit urata, de neconceput. Iar cel care o face va suporta consecintele. Teoretic masa votanta in vara anului 2012, in vara de foc, este contrariata. Au ramas din ei poate jumatate consecventi, pe pozitie. Sunt aproape 4 milioane. Destui pentru a alege un presedinte in tarisoara noastra de maxim 20 milioane de muritori din care vreo 15 milioane au drept de vot legal. Acestia voteaza si acum la fel, maine daca ar fi, intr-un ipotetic referendum pe aceeasi intrebare cu da sau nu. Acestia unde credeti ca se pozitioneaza? De partea aluia care se dorea a nu mai fi atunci si unde se vede ca se indreapta asta care doreste sa-l schimbe, ori celui care spune ca duce lupta pana la capat!? O spun chiar sondajele, pe care drept adaug, nu ma mai pasioneaza intr-atat stiindu-le partizane. Mai degraba prezicatorii de inceput de an, numerologii dau ghes(branci) cu viitorul!
Mai vad sacrificarea propriilor tai oameni pentru un scop perdand, speculativ. Sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard! Sa mergi cu un om, un maestru al manipulari, diversiunii, loviturilor bine stiudiate intr-o scoala a serviciilor indelung studiate in razboiul rece, este mai mult decat curios. Sa mergi mereu in ape stiute a fi murdare. A miza pe asta acum iar este perdant. Apoi a impune o asa zisa mare valoare provinciala. Adusa si pusa a doua de la inceput in ierarhie. Dar ce mai inseamna valoare? Orice roman, scolit, cu pregatire vasta, si sunt multi, ar putea fi umiliti. El face un rol, i s-a dat un rol. La jucat magistral, conform etniei pragmatice, avand curajul sa spuna franc (un „ego” supraestimat), evident in nume personal, al demersului de peste 24 de ore, cand ii vine si liderul plimbat pe bani de la contribuabili in frumoasa Europa staussaniana.

Dar zarurile au fost aruncate. A intrerupe acum cursul ar fi de-a dreptul indecent. Faca-se voia lor! Au toata apa, devenita murdara, sa se spele!?

Dr.Avi Boboc