marți, 11 martie 2014

 ROMAN!?
Citesc materiale, articole, postari pe internet, pe retele de socializare. Articole precum: “E CAZUL”, “Talente false!?” , “Referendumul propus(pt. adeziuni) demitere”, adeziuni pentru un nou partid liberal, etc. etc.
Un soi amestecat de naivitate, neputinta, dar si de realism, de putinta, ma cuprind. 
Sa fim seriosi!
Traim in Romania. Si Romania este facuta asa, se doreste a fi asa. De ce nu s-ar dori sa fie asa? De ce nu s-ar dori evolutia aceasta? 
Clasa de mijloc dispare incet-incet, la un procent de sub 10%. Problema este ca acestia sunt cei cu meserii liberale, ori sunt „smenari”, „geambasi” de orice, smecheri, etc. Nu dai inainte cu ei. „Sug” de obicei dorinta noastra de a ne face dreptate (avocati, notari, experti, executori), ori ne inseala ori de cate ori ne prind.  Se profileaza cu putere si se intaresc aceiasi 5% super bogati, alaturi de cei 5 % bogati (baietii destepti din orice). De regula acestia sunt cei la care te intrebi legitim: sunt ei oameni de calitate?
 Raman 80%. Acestia sunt saracii Romaniei, impartiti in: 40 % sub limita drastica a saraciei si subzistentei, 30 % saraci lipiti si 10 % saraci, care se taraie sa traiasca cat de cat de la o luna la alta luna. Acesti ultimi 10% sunt luati din cei 20% cat avea clasa medie in ultimii 10 ani.
Sistemul este conceput sa fie asa. Privesc zilnic fatarnicia pura(vezi aseara dupa orele 19.00), minciuna, grobianismul desavarsit, perversitatea, lasitatea, nemernicia. Te saturi! Ajungi la un fel de blazare, acceptare.
 Privesc listele de partid pentru europarlamentare. Aceiasi oameni la care se adauga altii noi. Cei care sunt mai vor! Ce au facut ei? Nimic!
 Privesc independentii doritori? Cine sunt ei? Ce au facut ei? Unii au incercat ceva, precum se incearca acum de unii la rusi obtinerea tezaurului, ori banii pentru consumul „masinii de razboi” germane intre 1940-1944. Vise „for ever” nerealiste! Iar pentru asta vor si ei! Cine nu ar vrea 7000-9000 de euro lunar timp de patru ani?
Tu roman te zbati sa traiesti! Cum traiesti?
Ce poti spune cand de exemplu trebuie sa indeplinesti, atentie!?, 14 (paisprezece) conditionari, taxe, impozite, pentru inmatricularea unui “rahat” mic cu patru roti adus din UE. UE unde facem parte!? Cand platesti: 440 lei RAR, impozit 50 lei, 1584 lei taxa de mediu, 250 lei RCA, 37 lei talon, 60 lei taxa inmatriculare, 127 lei rovinieta, 25 lei placute, 37 lei dovada C.I. si poate alte cheltuieli. Pana acum se aduna peste 2700 lei.

Unii nu au nicio solutie!
Altii doar de a pleca. Cand poti, daca poti si ai varsta, calificarea, dorinta!
Apoi sa faci, sa te faci, ori sa nu te faci, ca ai fost, esti, vei fi…ROMAN!

Cu stima